Optisk Kanal

Vi tar ansvar for optisk datatransport opptil 100G. For bedrifter med store krav til kapasitet og forsinkelse for sin datatransport. For stamnett til operatører, store bedrifter, offentlige etater og forbindelser mellom og tilknytning til store datasenter.

NTE tar ansvar for optisk datatransport opptil 100G

Optisk kanal er tjenesten som passer bedrifter med behov for overføring av større datamengder over lengre avstander. Tjenestene gir en transparent og dedikert overføringstjeneste med garantert båndbredde, minimal forsinkelse og høy sikkerhet direkte mellom to punkter.

Dette er krav som må tilfredsstilles for å kunne transportere store datamengder raskt og effektivt til og mellom datasentre, men også som kjernenett for store bedrifter og offentlige etater. 

Tjenesten leveres med hastighetene 1, 10 og 100Gbps.

Teknisk

Data overføres uten statisk multipleksing og med liten tidsforsinkelse mellom kundens nettverksutstyr. Typisk forsinkelse for vår optiske kanal mellom Trondheim og Oslo er på under 5 ms. Med vår Optisk kanal er drift og overvåkning av forbindelsen og optimal SLA inkludert.

Dekningsområde

Sammen med partnere kan vi tilby god landsdekning og muligheter for redundans mellom feks Trondheim og Oslo og videre internasjonalt.

For tilkobling av kundens utstyr er det nødvendig med fiberaksesser. I Midt-Norge er vi den største fiberutbyggeren og har et betydelig fibernettverk for både stamnett og aksesser. Med forbehold om fysiske muligheter kan det tilbys ekstra fiberaksess for fysisk redundans. I andre regioner og internasjonalt tilbys aksesser gjennom samarbeidspartnere.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Tilbudet er uten forpliktelser.