Med jevne mellomrom hører vi om at svindlere bruker NTE-logoen i forsøk på å lure både kundene våre og andre; både på internett og telefon. Denne uka har vi blitt gjort oppmerksom på nye svindelforsøk.


​Får du opp et pop-up-vindu med denne informasjonen - bare legg det ned uten å trykke deg inn på det! Svarer du på denne "undersøkelsen", kommer du videre til en side der de ber om bankkortinformasjonen din - og det ville vi aldri spurt deg om!

​Er det for godt til å være sant?

​Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det antakelig det. Derfor oppfordrer vi deg til å være kritisk til tilbud og konkurranser - også hvis du får beskjed om at du har vunnet i en konkurranse du ikke husker å ha vært med på!


Hvorfor gjør de det?

Vi bruker stadig mer tid på digitale kanaler, og dermed blir det også stadig mer kriminalitet i disse kanalene. Kriminelle rundt om i verden leter stadig etter nye måter å lure oss på, og dessverre lykkes mange av dem.

Hva svindlerne er ute etter varier veldig. Det kan være penger, passord, kredittkortinformasjon eller kontaktinformasjon som e-post eller telefonnummer for å nevne noe. Mange er også svært profesjonelle i sin fremtoning, og trenger ikke være like enkle å oppdage. Et triks er at man benytter seg av logoelementer og bedriftsnavn til velkjente merkevarer. Vi har sett mange eksempler på dette i Norge der blant annet VG, Kiwi, Altibox og også NTEs merkevarer urettmessig har blitt utnyttet til slike formål.


Unngå å bli lurt

Her har du noen enkle råd som du kan tenke på for å minske sjansen for at du blir lurt eller svindlet.

  • ​Når det kommer opp et pop-up-vindu med et godt tilbud, en undersøkelse eller konkurranse, sjekk nettadressen i adressefeltet. Står NTE virkelig bak vil nettadressen som regel starte med www.nte.no/...
  • Sjekk at bedriftsnavnet stemmer med det som er registrert hos Brønnøysundregistret.
  • Søk på internett etter andres erfaringer med tilbudet, samt firmaet som står bak. Sjekk heller en gang for mye!
  • Vær svært kritisk til hvor du legger igjen dine kortdetaljer eller personopplysninger. Husk å lese over vilkårene før du gir i fra deg den type informasjon.
  • Virker tilbudet for godt til å være sant, er det dessverre ofte nettopp det.
  • Er du usikker kan du gjerne rette et spørsmål til kundeservice til firmaet som står oppgitt som avsender. For vår del kan du spørre oss på Facebook, fra vår hjemmeside eller ved å ringe 74 15 02 00.