Med jevne mellomrom hører vi om at svindlere bruker NTE-logoen i forsøk på å lure både kundene våre og andre; både på internett og telefon. Denne uka har vi blitt gjort oppmerksom på de to svindelforsøk.

b2ap3_large_33853520_229449317812573_5142893719694868480_o

​Får du opp et pop-up-vindu med denne informasjonen - bare legg det ned uten å trykke deg inn på det! Svarer du på denne "undersøkelsen", kommer du videre til en side der de ber om bankkortinformasjonen din - og det ville vi aldri spurt deg om!

b2ap3_thumbnail_33922847_10214233191237607_5811786763823218688_n

​Og får du en slik tekstmelding, anbefaler vi å sjekke dørhåndtaket en ekstra gang før du drar hjemmefra, sånn at du er sikker på at døra er låst…


Er det for godt til å være sant?

​Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det antakelig det.. Derfor oppfordrer vi deg til å være kritisk til tilbud og konkurranser - også hvis du får beskjed om at du har vunnet i en konkurranse du ikke husker å ha vært med på!


Hvorfor gjør de det?

Vi bruker stadig mer tid på digitale kanaler, og dermed blir det også stadig mer kriminalitet i disse kanalene. Kriminelle rundt om i verden leter stadig etter nye måter og lure oss på, og dessverre lykkes mange av dem.

Hva svindlerne er ute etter varier veldig. Det kan være penger, passord, kredittkortinformasjon eller kontaktinformasjon som e-post eller telefonnummer for og nevne noe. Mange er også svært profesjonelle i sin fremtoning, og trenger ikke være like enkle å oppdage. Et triks er at man benytter seg av logoelementer og bedriftsnavn til velkjente merkevarer. Vi har sett mange eksempler på dette i Norge der blant annet VG, Expert, Kiwi, Altibox og også NTEs merkevarer urettmessig har blitt utnyttet til slike formål.


Unngå å bli lurt

Her har du noen enkle råd som du kan tenke på for å minske sjansen for at du blir lurt eller svindlet.

  • ​Når det kommer opp et pop-up-vindu med et godt tilbud, en undersøkelse eller konkurranse, sjekk nettadressen i adressefeltet. Står NTE virkelig bak vil nettadressen som regel starte med www.nte.no/...
  • Sjekk at bedriftsnavnet stemmer med det som er registrert hos Brønnøysundregistret.
  • Søk på internett etter andres erfaringer med tilbudet, samt firmaet som står bak. Sjekk heller en gang for mye!
  • Vær svært kritisk til hvor du legger igjen dine kortdetaljer eller personopplysninger. Husk å lese over vilkårene før du gir i fra deg den type informasjon.
  • Virker tilbudet for godt til å være sant, er det dessverre ofte nettopp det.
  • Er du usikker kan du gjerne rette et spørsmål til kundeservice til firmaet som står oppgitt som avsender. For vår del kan du spørre oss på Facebook, fra vår hjemmeside eller ved å ringe 74 15 02 00.