Solenergi

Ta vare på varmen fra sola! Vi har i over 100 år produsert ren, fornybar og kortreist strøm. Nå hjelper vi trøndere som selv vil produsere sin egen fornybare strøm.

La oss gjøre jobben for deg

Flere og flere ser fordelene ved å kunne produsere egen strøm med solcelleanlegg. Kombinert med at solcelleteknologien stadig blir bedre, billigere og at aktører som oss gjør det tilgjengelig.

Teknologien i seg selv er ganske enkel: Solcellene lager strøm av sollyset, som igjen går rett inn i boligens sikringsskap og erstatter strømmen du ellers ville kjøpt fra strømnettet.

 

Meld deg på Solskolen vår her:

Myter om solenergi

Det er for lite sol i Norge, solceller er for dyrt.. Hørt det før? Vi har sett nærmer på de fem vanligste mytene om solenergi.

Les mer>>

Produserer sin egen strøm

Etter å ha hatt solcelleanlegg over lengre periode, er konklusjonen fra pilotkundene våre at de er glade de ble med på prosjektet.

Les mer>>

Ofte stilte spørsmål

Hvis du har flatt tak, kommer vinkelen på solcellene til å avvike fra vinkelen på taket. Da må du søke kommunen om tillatelse.
Installerer du solcelleanlegg som har samme vinkel, regnes det normalt ikke som en fasadeendring, så da trenger du ikke å søke. 

Solcelleanlegg er en langsiktig investering. Lønnsomheten avhenger blant annet av hvor mye anlegget ditt produserer, hvor mye du selger tilbake til nettet og ikke minst på hva prisen på strøm vil bli i årene framover.

Det er selve lyset som aktiviserer solcellene, ikke solstrålene, og derfor produserer solcellene elektrisitet selv når det er overskyet. Men det aller beste er selvfølgelig at sola skinner!

Det er en del snøfall i Norge, og solcellepanelene er tilpasset norske forhold, og de tåler snø. Dessuten er de laget av glass, så snøen vil trolig gli lettere av panelene enn den gjør av taket ditt. Solcellepanelene vil fungere selv om det legger seg et tynt lag snø over. Produksjonen stopper bare hvis det er nok snø til at lyset ikke kommer gjennom. Vi anbefaler at du lar snøen ligge, smører deg med tålmodighet og venter på at den smelter. 
 

Nei - det gjør du ikke.

Vi har faktisk ganske gode solforhold i Norge, og i Trøndelag har vi rundt 1400 soltimer per år (Yr.no). Likevel er det ikke til å stikke under en stol at dagens priser på utstyr og strøm gir relativt lang nedbetalingstid, og dermed ikke veldig god avkastning. Det skyldes i stor grad årstidene våre, som gjør at anlegget produserer mest når forbruket er minst. Men hvis du synes at teknologi er spennende, og ser fordelene med fornybar energiproduksjon så er solceller på taket et godt valg.

Vi legger ikke skjul på at solcelleanlegg er en langsiktig investering. Hvor mye av strømforbruket ditt du vil kunne dekke avhenger av størrelsen på anlegget. Solcelleanlegget vil produsere strøm i flere tiår og det har en levetid på minimum 30 år. Du vil ha glede over det i lang tid! I mellomtiden kan strømprisene øke, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Det betyr at solstrømmen blir et bedre og bedre regnestykke i forhold til strøm du kjøper fra nettet. Solceller har både lang levetid og lang nedbetalingstid, så anlegget må ses på som en fremtidsrettet og langsiktig investering.

Dersom du har planer om å bytte eller oppgradere taket ditt, eller du skal bygge nytt hus, så kan regnestykket se litt annerledes ut. Da skal du likevel gjøre en investering i taket, og solcelleløsninger kan være et alternativ til andre byggematerialer. Kostnaden for bygningsintegrerte solcelleanlegg er ofte på nivå med andre byggematerialer, som for eksempel glass, naturstein, kobber osv. Og i markedet for litt mer eksklusive byggematerialer er solceller blitt konkurransedyktig på pris, målt i kroner per kvm.

Utenpåliggende solcelleanlegg monteres oppe på eksisterende tak, mens integrerte løsninger er utformet slik at de passer direkte inn i takkonstruksjonen. Per dags dato leverer vi dette som takplater. Integrerte løsninger er mest aktuelt dersom du skal bytte eller renovere taket ditt, eller bygge nytt. Utenpåliggende løsninger er mest brukt på vanlige boliger, som ikke skal oppgradere taket eller lignende i løpet av kort tid.

For å koble ditt anlegg til strømnettet må du ha en Plusskunde-avtale hos nettselskapet, denne avtalen regulerer at du har lov til å levere strøm inn på nettet. Vi tilbyr våre strømkunder kjøp av denne strømmen, slik at du får betalt for å selge strømmen du ikke bruker.

Solcelleanlegg er en langsiktig investering. Lønnsomheten avhenger blant annet av hvor mye anlegget ditt produserer, hvor mye du selger tilbake til nettet og ikke minst på hva prisen på strøm vil bli i fremtiden.

Et godt regnskyll vasker bort det meste. Ligger det for eksempel grener eller masse løv på taket, kan du ta frem hageslangen og spyle over anlegget.

Når du kjøper solcelleanlegg fra oss, får du tilgang til en kundeportal. Der får du oversikt over tekniske data som strømproduksjon, energibesparelser og økonomi. Dataene presenteres i sanntid. I tillegg vil du som er kunde hos oss få oversikt på Min side der du får oversikt over hvor mye strøm du har solgt tilbake til oss. 

Men vær forsiktig - du kan fort bli hekta på å følge med på hvor mye strøm som produseres.

Solcelleanlegget vil koble ut ved strømbrudd. Dette er et sikkerhetskrav fra brannvesen og nettleverandører. Utkoblingen skal skje automatisk ved strømbrudd. Grunnen til at det må være slik, handler om sikkerheten til de som skal jobbe i strømnettet ved strømbrudd. 

Klart du kan! Vi leverer også såkalte off-grid systemer som fungerer utenfor størmnettet. 

Ja, men enn så lenge er både teknologien i batteriene ikke moden nok, og batteri er per i dag veldig kostbart. Vi holder oss oppdaterte på utviklingen, og vil vurdere å ta batteri inn i vårt sortiment når teknologien er god nok.

Prisen på solcelleanlegget vil avhenge av om du skal ha et utenpåliggende eller integrert solcelleanlegg, og hvor stort anlegg du skal ha. Vi ønsker å tilby anlegg som er tilpasset boligens solforhold og strømforbruk. Derfor kan det være vanskelig å anslå prisen på forhånd. Men ber du oss om et tilbud, så gjør vi en analyse og sender deg et pristilbud der du får alle detaljer presentert.

I tillegg til engangskostnaden på solcelleanlegget koster Solavtalen 99 kr/mnd. Dette inkluderer en timeavregnet strømavtale, kjøp av din overskuddsproduksjon til dobbel spotpris (opp til 500 kWh), tilgang til produksjonsdata, kundeservice, overvåking av anlegg.

Om du ikke ønsker å betale anlegget ditt kontant eller på nedbetaling, tilbyr vi også nå leasing av solcelleanlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker fra NTE Vis meg mer