Knut Ivar Pedersen

Lever ut drĂžmmen med luftig arbeid

Knut Ivar Pedersen

EnergimontĂžrene jobber ofte i hĂžyden, klatrer opp og ned i strĂžmmaster og henger langs strĂžmlinjene. En viktig del av energimontĂžrens hverdag er dermed sikkerhet. – Vi sertifiseres hvert år i sikkerhet ved jobbing i elanlegg. I NTE er vi veldig opptatt av å jobbe på en sikker måte.

– Nå holder vi på å bygge om en hĂžyspentlinje ved Øyenskavelen, en tĂžff og spennende jobb. I juni skal jeg foreta endeavslutning på en 132 000 volts hĂžyspentkabel. Jeg har fått sertifisering i slike spesialjobber gjennom kursing i Tyskland.

Knut Ivar Pedersen startet som lĂŠrling, nå leder han dem.

Vi mĂžter våre lĂŠrlinger med godt humĂžr, gir dem gode holdninger til faget og sikkerhet.

– Det er nye utfordringer hver dag. Jeg ser at nye arbeidsmåter, ny teknologi og nytt materiell kommer for fullt. En spennende utfordring er at både overvåkning og drift av nettet vil bli mer automatisert og digitalisert. Dette gjĂžr at vi lĂŠrer noe nytt hver dag.

Menn har vĂŠrt i flertall i energimontĂžrfaget, men det er ingen grunn til at det skal vĂŠre slik. Knut Ivar håper flere kvinner velger hans yrke.

Vi må ha mangfold hos oss, derfor håper jeg det er flere tĂžffe kvinner som velger å bli energimontĂžr.

Flere av dine fremtidige kollegaer

Nils Aspaas

Nils Aspaas

Prosessdriver digital transformasjon Energibransjen er viktig for kloden. Fornybar energi er ikke noe som kommer til Ä gÄ av moten. Det blir bare viktigere og viktigere.

Les mer om Nils Aspaas
Veronica Haugen

Veronica Haugen

LĂŠrling Manuelle kontrollrunder i kraftverket hver time er byttet ut med digitalt kontrollrom, men selve leveransen av fornybar energi vil aldri bli utdatert.

Les mer om Veronica Haugen
Siv SchĂžning

Siv SchĂžning

Salgssjef privatmarkedet Siv SchĂžning har akkurat startet som salgssjef for privatmarkedet. Hun har ansvar for salg av solenergi og smarthjem.

Les mer om Siv SchĂžning
Aravinth Nadesapuran

Aravinth Nadesapuran

Elektriker Nye elektrikerlÊrlinger med Aravinth som instruktÞr skal slippe Ä hÞre pÄ dansebandmusikk, slik han selv mÄtte.

Les mer om Aravinth Nadesapuran
Lisa Mortensen

Lisa Mortensen

OveringeniĂžr Lisa ble mĂžtt med Ă„pne armer som trainee hos NTE og fikk etterhvert fast jobb som overingeniĂžr. NĂ„ er hun mentor for traineen som tok over for henne.

Les mer om Lisa Mortensen

FÄ siste nytt fra NTE! Meld deg pÄ vÄrt nyhetsbrev