Nils Aspaas

Energibransjen er viktig for kloden

Nils Aspaas

Det er stadig økende behov for energi og flere områder blir nå elektrifisert. – Det er mye bedre at vi produserer ren strøm her enn at de fyrer opp mer kull i Tyskland. Jeg jobber med å digitalisere og automatisere NTE ved hjelp av ny IT-teknologi. Teknologi i seg selv kan bli et forretningsområde for oss i framtiden. Jeg håper vi i løpet av to år har et selskap, som vi enten eier selv eller sammen med andre, som fokuserer på å ta ut gevinster på IT-teknologi. Vi trenger folk med gründerånd. Det skjer ting i NTE – både evnen og viljen til endring har økt de siste årene. Vi tør å tenke nytt som selskap.

Nils Aspaas har jobbet i NTE tidligere, og kom nylig tilbake.

Sist jeg var i NTE var jeg prosjektleder og løsningsarkitekt. Nå er jeg prosessdriver for digital transformasjon, en stilling som ikke fantes sist jeg var her. Det er en helt ny stilling.

– Hvis vi lykkes med den reisen vi har begitt oss inn på nå, vil den jobben jeg gjør i NTE i dag være integrert i alle virksomhetsområder og de vil gjøre den selv. Da har vi lyktes. Jeg har lyktes hvis min jobb ikke finnes i NTE om fem år. Jeg tror den blir borte, det er det jeg jobber for.

Flere av dine fremtidige kollegaer

NTE-montør med hjelm smiler mot kamera

Knut Ivar Pedersen

Energimontør Lever ut drømmen med luftig arbeid. Knut Ivar har jobbet i NTE i over 20 år. Han så på energimontørene og ville bli som dem. Nå er han det.

Les mer om Knut Ivar Pedersen
Siv Schøning

Siv Schøning

Salgssjef privatmarkedet Siv Schøning har akkurat startet som salgssjef for privatmarkedet. Hun har ansvar for salg av solenergi og smarthjem.

Les mer om Siv Schøning
Veronica Haugen

Veronica Haugen

Lærling Manuelle kontrollrunder i kraftverket hver time er byttet ut med digitalt kontrollrom, men selve leveransen av fornybar energi vil aldri bli utdatert.

Les mer om Veronica Haugen
Lisa Mortensen

Lisa Mortensen

Overingeniør Lisa ble møtt med åpne armer som trainee hos NTE og fikk etterhvert fast jobb som overingeniør. Nå er hun mentor for traineen som tok over for henne.

Les mer om Lisa Mortensen
Nysgjerrig på mulighetene?

Nysgjerrig på mulighetene?

Student Er du student og ønsker praktisk erfaring hos Trøndelags ledende aktør innen produksjon og salg av grønn og fornybar energi?

Les mer om mulighetene i NTE

Få siste nytt fra NTE!

Meld deg på vårt nyhetsbrev