Veronica Haugen

Manuelle kontrollrunder i kraftverket hver time er byttet ut med digitalt kontrollrom

Veronica Haugen

Veronica Haugen er energioperatørlærling i NTE. Før det jobbet hun som butikkansvarlig i klesbutikk, men hun søkte andre utfordringer.

Hun forteller at hun bare har hatt positive erfaringer knyttet til lærlingperioden så langt.

– De som lærer meg opp har vært lærlinger selv for mange år siden. De behandler meg rettferdig, og det gjør at jeg føler meg som en del av teamet. Det er ingen forskjellsbehandling. For meg er den gjensidige respekten utrolig viktig.

– Det mest spennende jeg gjør i min arbeidshverdag er når jeg får være med å fikse noe – Få være med å bygge. De fleste synes nok at det er litt skummelt opp i høyden, men jeg trives godt med det. Det fungerer dårlig med høydeskrekk i jobben som energioperatør, sier hun og ler. 

– Jeg vet ikke hvorfor, men hvis jeg får være opp i høyden og gjøre ting andre ikke tør – da får jeg det lille kikket mitt. 

NTE feirer snart 100-årsjubileum, og noen av kraftstasjonene har vært i drift lenge, men mye av driften av kraftstasjonen er endret. Arbeid som tidligere var manuelt har nå blitt digitalisert.

– På Fiskumfoss har jeg funnet gamle journaler fra 1943. De skrev ned temperaturer, olje, vann, luft – og var på anlegget og kontrollerte minst en gang i timen. De var flere folk på skiftene, hadde både dag- og nattskift. Nå er vi færre folk, vi går ikke runder kontinuerlig og vi har et kontrollrom hvor alt står, men mye er fremdeles likt. Nå som da leverer vi fornybar energi. Det vil aldri forandre seg.

Flere av dine fremtidige kollegaer

NTE-montør med hjelm smiler mot kamera

Knut Ivar Pedersen

Energimontør Lever ut drømmen med luftig arbeid. Knut Ivar har jobbet i NTE i over 20 år. Han så på energimontørene og ville bli som dem. Nå er han det.

Les mer om Knut Ivar Pedersen
Nils Aspaas

Nils Aspaas

Prosessdriver digital transformasjon Energibransjen er viktig for kloden. Fornybar energi er ikke noe som kommer til å gå av moten. Det blir bare viktigere og viktigere.

Les mer om Nils Aspaas
Lisa Mortensen

Lisa Mortensen

Overingeniør Lisa ble møtt med åpne armer som trainee hos NTE og fikk etterhvert fast jobb som overingeniør. Nå er hun mentor for traineen som tok over for henne.

Les mer om Lisa Mortensen
Siv Schøning

Siv Schøning

Salgssjef privatmarkedet Siv Schøning har akkurat startet som salgssjef for privatmarkedet. Hun har ansvar for salg av solenergi og smarthjem.

Les mer om Siv Schøning
Aravinth Nadesapuran

Aravinth Nadesapuran

Elektriker Nye elektrikerlærlinger med Aravinth som instruktør skal slippe å høre på dansebandmusikk, slik han selv måtte.

Les mer om Aravinth Nadesapuran

Få siste nytt fra NTE!

Meld deg på vårt nyhetsbrev