Prosjekter i NTE

Endelig fiber!

8 år etter at Sverre og familien flyttet inn i huset i Malvik, fikk de endelig fiberbredbånd - og ble fiberkunde nummer 60 000 hos NTE.

Les mer »

Zaineb satte skapet på plass

11. oktober var en hvilken som helst dag i NTE med unntak av én ting: Konsernsjef Christian Stav hadde overlatt sjefstolen til 18 år gamle Zaineb Abdulsatar fra Trondheim.

Les mer »

Enda grønnere agurker fra Meråker

Når Meråker Grønt nå dobler antallet veksthus, starter en ny æra for agurkprodusenten. Teknologien de har valgt å satse på, øker produksjonen samtidig som den reduserer utslippene av CO2- betraktelig.

Les mer »

RWE, NTE og Havfram samarbeider om et flytende havvindprosjekt i Norge

RWE, NTE og Havfram har signert en samarbeidsavtale. Sammen skal de tre selskapene delta i regjeringens konsesjonsprosess for flytende havvind, som starter senere i år. Norge har ambisiøse klimamål: innen 2030 skal Norge redusere klimagassutslippene med 50 til 55 prosent sammenlignet med 1990, og samtidig fremme grønn vekst. Olje- og energidepartementet har utpekt et nytt område til dette formålet: Utsira Nord, som ligger rundt 30 kilometer utenfor Norskekysten vest for øya Svendsholmen, innebærer muligheten til å bygge opptil 1,5 gigawatt (GW) med ny flytende vindkraft. 

Les mer »

Tar gaming på alvor

– Jeg glemte et øyeblikk at jeg var i Trondheim og ikke på et gamingsenter i Sør-Korea, jeg. Tenk at dette fins i byen vår, da!

Les mer »

Tar brannsikkerhet på alvor

I Meieritunet sameie på Stjørdal kan beboerne sove godt om natta, vel vitende om at brannsikkerheten både i fellesområdene og i hver enkelt leilighet er godt tatt hånd om.

Les mer »

Mer enn en kafé

Café Hjerterknekten er mer enn en kafé. Bare spør de over 70 ungdommene som har fått arbeidstrening eller tatt fagbrev her, eller de mange gjestene som ser på kafeen som sitt andre hjem.

Les mer »

Eggstra ferske egg

Venner og bekjente av Lars Johan og Camilla Omli fra Snåsa har lenge kunnet kose seg med dagsferske egg til frokost. Nå er det din tur!

Les mer »

For alle som elsker gaming

Jotunheimen er ikke lenger bare et fjellmassiv. I august åpner nemlig Jotunheimen e-sportsenter i Trondheim - det første rene gamingsenteret i Trøndelag.

Les mer »

Et lysende eksempel

Mange snakker om bærekraft. Levanger kommune gjør noe med det. I den nye avdelingen i Momarka barnehage kommer alt lyset fra 3D-printede lysarmatur laget av resirkulerte CD-er og DVD-er. 

Les mer »

Midtbyens A-kjendis

Prinsens Gate 39, som blant annet huser AtBs kundesenter, var det første bygget i Midtbyen med solceller på taket. Nå følger flere etter - og det kan både vi som bruker byen og miljøet være glade for!

Les mer »

Bedre gatelys til en billigere penge

8 måneder inn i prøveprosjektet med smarte gatelys, har Trondheim kommune spart over 30 % av strømutgiftene på vegstrekningene og hele 66% av utgiftene på en gang- og sykkelveg.

Les mer »

Vi har lyssatt Nidarosdomen

To år har det tatt. Nå er hver krik og krok - fra kjelleren til tårnet - lyssatt. Bli med inn i Nidarosdomen og se på jobben som er gjort!

Les mer »

Et landbruk drevet av fornybar energi

Landbruket blir stadig mer automatisert og mer energikrevende. Melkerobotene har forlengst fått fotfeste på norske gårder. Det er bare et tidsspørsmål før de elektriske traktorene blir introdusert, og elektriske landbruksroboter som kan pløye, gjødsle, så, luke og høste er under utvikling.

Les mer »

Små grep gir store besparelser

Norsk Limtre i Mosvik tar bærekraft på alvor. Nå tar de grep som skal hjelpe dem å bruke mindre strøm. Slikt blir det penger i banken av.

Les mer »

Fra frø til rød

Ikke for lyst og ikke for mørkt. Ikke for vått, men heller ikke for tørt. Skal du dyrke frem perfekte tomater, kreves det et touch med tålmodighet, en dråpe dedikasjon - og en elektrisk tannbørste.

Les mer »

Satser på solenergi

Så langt har NTE levert 60 solcelleanlegg til både privatkunder og næringskunder. Det foreløpig største anlegget ligger på taket av Børstad Transport sine lokaler på Sutterøy på Stjørdal.

Les mer »

Investerer for fremtiden

Børstad Transport på Stjørdal har lange tradisjoner for å jobbe med miljø og innovasjon. Det 850 kvadratmeter store solcelleanlegget de har lagt på to av bygningene sine, vil dekke 30% av det årlige energibehovet til selskapet.

Les mer »

Vil bygge ny kraftstasjon i Namsen for 1 milliard kroner

Styret i NTE har besluttet å bygge ny kraftstasjon for 1 milliard kroner i Nedre Fiskumfoss i Namsenvassdraget. Den nye kraftstasjonen vil årlig produsere fornybar energi til 50 000 trøndere og være spesielt tilpasset behovene i et nasjonalt laksevassdrag. Det nye anlegget står ferdig i 2023.

Les mer »

Nå får enda flere trøndere bredbånd

Aldri før har NTE bygget ut fiberbredbånd på flere steder samtidig enn det vi gjør nå. Beboere i hele 27 nye felt over hele Trøndelag kan se frem til lynraskt bredbånd!

Les mer »

Ytterøykylling - stor besparelse med enkle tiltak

Ytterøykylling slakter og foredler tre millioner kyllinger per år. Det krever mye energi, men med enkle tiltak ble strømregningen betydelig redusert.

Les mer »