Prosjekter i NTE

Fra kraftsluk til kraftverk

Solceller på taket, bergvarme fra bakken og frukttrær, drivhus og plantekasser i hagen. På Gartnersletta i Trondheim bygger Skanska en bærekraftsdrøm.

Les mer »

Bidrar til å redusere belastningen på strømnettet

Når SalmoNor nå installerer landstrøm i kombinasjon med batterier på fôrflåtene, er de med på å redusere belastningen i kraftnettet. Det kommer kystsamfunn på Namdalskysten til gode.

Les mer »

NTE skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Sammen med 22 andre Altibox-partnere oppretter NTE et felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

Les mer »

To gode naboer

I likhet med 1970-tallets barne-TV-helter, tar naboene Rune Paulsrud og Kristian Elgseter alle utfordringer på strak arm. Nå ser de på hvordan de kan produsere sin egen strøm ved hjelp av solceller.

Les mer »

Grønnere hytter

Er det mulig å bygge en mer miljøvennlig hytte uten at det går på bekostning av bekvemmeligheten? Snåsahytta er overbevist om at det går an.

Les mer »

Samarbeider om å elektrifisere havbruket

Når fornybarselskapet NTE og teknologileverandøren Fjord Maritime nå inngår et formelt samarbeid, er det havbruksnæringen som kan nyte godt av samarbeidet.

Les mer »

Lavere kostnad og høyere vekst med et rutet optisk nettverk

Internettbruken eksploderer, og nå oppgraderer vi nettverket vårt igjen slik at vi skal kunne betjene de mer enn 140 000 internettkundene våre.

Les mer »

Får hjelp av en robot til å kjøpe og selge strøm

Det siste året har kraftforvalterne i NTE hatt selskap av en robot som bistår med kjøp og salg av strøm på kraftbørsen NordPool. Det har vært så vellykket at robot versjon 2.0 er under programmering.

Les mer »

Gjenbruker gammelt elektronisk utstyr

Gamle mobilladere, tastatur hvor F og R ikke fungerer lenger og kabler til elektronisk utstyr du ikke har brukt på mange år. Der andre ser søppel, ser IT-avdelingen i NTE gull.

Les mer »

Et hav av muligheter

NTE har bygd vannkraftanlegg i over 100 år. Det å delta i regjeringens konsesjonsprosess om å bygge flytende havvind, er et naturlig neste skritt på vegen.

Les mer »

Nå graver vi igjen!

Våren er her, telen er ute av jorda og vi er i full gang med graving. Det betyr at fiberbredbåndet er like om hjørnet! 

Les mer »

Endelig fiber!

8 år etter at Sverre og familien flyttet inn i huset i Malvik, fikk de endelig fiberbredbånd - og ble fiberkunde nummer 60 000 hos NTE.

Les mer »

Zaineb satte skapet på plass

11. oktober var en hvilken som helst dag i NTE med unntak av én ting: Konsernsjef Christian Stav hadde overlatt sjefstolen til 18 år gamle Zaineb Abdulsatar fra Trondheim.

Les mer »

Enda grønnere agurker fra Meråker

Når Meråker Grønt nå dobler antallet veksthus, starter en ny æra for agurkprodusenten. Teknologien de har valgt å satse på, øker produksjonen samtidig som den reduserer utslippene av CO2- betraktelig.

Les mer »

RWE, NTE og Havfram samarbeider om et flytende havvindprosjekt i Norge

RWE, NTE og Havfram har signert en samarbeidsavtale. Sammen skal de tre selskapene delta i regjeringens konsesjonsprosess for flytende havvind, som starter senere i år. Norge har ambisiøse klimamål: innen 2030 skal Norge redusere klimagassutslippene med 50 til 55 prosent sammenlignet med 1990, og samtidig fremme grønn vekst. Olje- og energidepartementet har utpekt et nytt område til dette formålet: Utsira Nord, som ligger rundt 30 kilometer utenfor Norskekysten vest for øya Svendsholmen, innebærer muligheten til å bygge opptil 1,5 gigawatt (GW) med ny flytende vindkraft. 

Les mer »

Tar gaming på alvor

– Jeg glemte et øyeblikk at jeg var i Trondheim og ikke på et gamingsenter i Sør-Korea, jeg. Tenk at dette fins i byen vår, da!

Les mer »

Mer enn en kafé

Café Hjerterknekten er mer enn en kafé. Bare spør de over 70 ungdommene som har fått arbeidstrening eller tatt fagbrev her, eller de mange gjestene som ser på kafeen som sitt andre hjem.

Les mer »

Eggstra ferske egg

Venner og bekjente av Lars Johan og Camilla Omli fra Snåsa har lenge kunnet kose seg med dagsferske egg til frokost. Nå er det din tur!

Les mer »

For alle som elsker gaming

Jotunheimen er ikke lenger bare et fjellmassiv. I august åpner nemlig Jotunheimen e-sportsenter i Trondheim - det første rene gamingsenteret i Trøndelag.

Les mer »

Et lysende eksempel

Mange snakker om bærekraft. Levanger kommune gjør noe med det. I den nye avdelingen i Momarka barnehage kommer alt lyset fra 3D-printede lysarmatur laget av resirkulerte CD-er og DVD-er. 

Les mer »

Bedre gatelys til en billigere penge

8 måneder inn i prøveprosjektet med smarte gatelys, har Trondheim kommune spart over 30 % av strømutgiftene på vegstrekningene og hele 66% av utgiftene på en gang- og sykkelveg.

Les mer »

Vi har lyssatt Nidarosdomen

To år har det tatt. Nå er hver krik og krok - fra kjelleren til tårnet - lyssatt. Bli med inn i Nidarosdomen og se på jobben som er gjort!

Les mer »

Et landbruk drevet av fornybar energi

Landbruket blir stadig mer automatisert og mer energikrevende. Melkerobotene har forlengst fått fotfeste på norske gårder. Det er bare et tidsspørsmål før de elektriske traktorene blir introdusert, og elektriske landbruksroboter som kan pløye, gjødsle, så, luke og høste er under utvikling.

Les mer »

Små grep gir store besparelser

Norsk Limtre i Mosvik tar bærekraft på alvor. Nå tar de grep som skal hjelpe dem å bruke mindre strøm. Slikt blir det penger i banken av.

Les mer »

Fra frø til rød

Ikke for lyst og ikke for mørkt. Ikke for vått, men heller ikke for tørt. Skal du dyrke frem perfekte tomater, kreves det et touch med tålmodighet, en dråpe dedikasjon - og en elektrisk tannbørste.

Les mer »

Satser på solenergi

Så langt har NTE levert 60 solcelleanlegg til både privatkunder og næringskunder. Det foreløpig største anlegget ligger på taket av Børstad Transport sine lokaler på Sutterøy på Stjørdal.

Les mer »

Investerer for fremtiden

Børstad Transport på Stjørdal har lange tradisjoner for å jobbe med miljø og innovasjon. Det 850 kvadratmeter store solcelleanlegget de har lagt på to av bygningene sine, vil dekke 30% av det årlige energibehovet til selskapet.

Les mer »

Vil bygge ny kraftstasjon i Namsen for 1 milliard kroner

Styret i NTE har besluttet å bygge ny kraftstasjon for 1 milliard kroner i Nedre Fiskumfoss i Namsenvassdraget. Den nye kraftstasjonen vil årlig produsere fornybar energi til 50 000 trøndere og være spesielt tilpasset behovene i et nasjonalt laksevassdrag. Det nye anlegget står ferdig i 2023.

Les mer »

Nå får enda flere trøndere bredbånd

Aldri før har NTE bygget ut fiberbredbånd på flere steder samtidig enn det vi gjør nå. Beboere i hele 27 nye felt over hele Trøndelag kan se frem til lynraskt bredbånd!

Les mer »

Ytterøykylling - stor besparelse med enkle tiltak

Ytterøykylling slakter og foredler tre millioner kyllinger per år. Det krever mye energi, men med enkle tiltak ble strømregningen betydelig redusert.

Les mer »