Prosjekter i NTE

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Donerer teknisk utstyr til Ukraina

Donerer teknisk utstyr til Ukraina

Før jul ble 19 paller med utstyr for datakommunikasjon og radiosamband sendt fra NTEs lokaler i Steinkjer til Ukraina.

Gå til Klare for et nytt liv

Klare for et nytt liv

44 år etter at de kjøpte eneboligen på Lade, flytter Ingeborg og Harald Dragland 750 meter bort til Powerhouse Lade for å bo i et sameie som produserer mer energi enn det bruker.

Gå til Nå skal vannforbruket måles automatisk

Nå skal vannforbruket måles automatisk

I løpet av de neste 5 årene er det slutt på at trondhjemmerne må lese av vannmålerne. I stedet skjer det automatisk gjennom et sensornettverk NTE skal levere.

Gå til Sparer miljøet for 600 000 liter diesel årlig

Sparer miljøet for 600 000 liter diesel årlig

15 kilometer utenfor Frøya, ytterst mot storhavet, har sjømatselskapet Mowi seks oppdrettslokaliteter. To av dem har allerede fått erstattet dieselanleggene på fôrflåtene med landstrøm, og nå er arbeidet med å elektrifisere de siste fire i full gang. 

Gå til Fra kraftsluk til kraftverk

Fra kraftsluk til kraftverk

Solceller på taket, bergvarme fra bakken og frukttrær, drivhus og plantekasser i hagen. På Lade i Trondheim bygger Skanska en bærekraftsdrøm.

Gå til Bidrar til å redusere belastningen på strømnettet

Bidrar til å redusere belastningen på strømnettet

Når SalmoNor nå installerer landstrøm i kombinasjon med batterier på fôrflåtene, er de med på å redusere belastningen i kraftnettet. Det kommer kystsamfunn på Namdalskysten til gode.

Gå til NTE skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

NTE skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Sammen med 22 andre Altibox-partnere oppretter NTE et felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

Gå til To gode naboer

To gode naboer

I likhet med 1970-tallets barne-TV-helter, tar naboene Rune Paulsrud og Kristian Elgseter alle utfordringer på strak arm. Nå ser de på hvordan de kan produsere sin egen strøm ved hjelp av solceller.

Gå til Grønnere hytter

Grønnere hytter

Er det mulig å bygge en mer miljøvennlig hytte uten at det går på bekostning av bekvemmeligheten? Snåsahytta er overbevist om at det går an.

Gå til Samarbeider om å elektrifisere havbruket

Samarbeider om å elektrifisere havbruket

Når fornybarselskapet NTE og teknologileverandøren Fjord Maritime nå inngår et formelt samarbeid, er det havbruksnæringen som kan nyte godt av samarbeidet.

Gå til Lavere kostnad og høyere vekst med et rutet optisk nettverk

Lavere kostnad og høyere vekst med et rutet optisk nettverk

Internettbruken eksploderer, og nå oppgraderer vi nettverket vårt igjen slik at vi skal kunne betjene de mer enn 140 000 internettkundene våre.

Gå til Får hjelp av en robot til å kjøpe og selge strøm

Får hjelp av en robot til å kjøpe og selge strøm

Det siste året har kraftforvalterne i NTE hatt selskap av en robot som bistår med kjøp og salg av strøm på kraftbørsen NordPool. Det har vært så vellykket at robot versjon 2.0 er under programmering.

Gå til Gjenbruker gammelt elektronisk utstyr

Gjenbruker gammelt elektronisk utstyr

Gamle mobilladere, tastatur hvor F og R ikke fungerer lenger og kabler til elektronisk utstyr du ikke har brukt på mange år. Der andre ser søppel, ser IT-avdelingen i NTE gull.

Gå til Et hav av muligheter

Et hav av muligheter

NTE har bygd vannkraftanlegg i over 100 år. Det å delta i regjeringens konsesjonsprosess om å bygge flytende havvind, er et naturlig neste skritt på vegen.

Gå til Endelig fiber!

Endelig fiber!

8 år etter at Sverre og familien flyttet inn i huset i Malvik, fikk de endelig fiberbredbånd - og ble fiberkunde nummer 60 000 hos NTE.

Gå til Zaineb satte skapet på plass

Zaineb satte skapet på plass

11. oktober var en hvilken som helst dag i NTE med unntak av én ting: Konsernsjef Christian Stav hadde overlatt sjefstolen til 18 år gamle Zaineb Abdulsatar fra Trondheim.

Gå til Enda grønnere agurker fra Meråker

Enda grønnere agurker fra Meråker

Når Meråker Grønt nå dobler antallet veksthus, starter en ny æra for agurkprodusenten. Teknologien de har valgt å satse på, øker produksjonen samtidig som den reduserer utslippene av CO2- betraktelig.

Gå til RWE, NTE og Havfram samarbeider om et flytende havvindprosjekt i Norge

RWE, NTE og Havfram samarbeider om et flytende havvindprosjekt i Norge

RWE, NTE og Havfram har signert en samarbeidsavtale. Sammen skal de tre selskapene delta i regjeringens konsesjonsprosess for flytende havvind, som starter senere i år. Norge har ambisiøse klimamål: innen 2030 skal Norge redusere klimagassutslippene med 50 til 55 prosent sammenlignet med 1990, og samtidig fremme grønn vekst. Olje- og energidepartementet har utpekt et nytt område til dette formålet: Utsira Nord, som ligger rundt 30 kilometer utenfor Norskekysten vest for øya Svendsholmen, innebærer muligheten til å bygge opptil 1,5 gigawatt (GW) med ny flytende vindkraft. 

Gå til Tar gaming på alvor

Tar gaming på alvor

– Jeg glemte et øyeblikk at jeg var i Trondheim og ikke på et gamingsenter i Sør-Korea, jeg. Tenk at dette fins i byen vår, da!

Gå til For alle som elsker gaming

For alle som elsker gaming

Jotunheimen er ikke lenger bare et fjellmassiv. I august åpner nemlig Jotunheimen e-sportsenter i Trondheim - det første rene gamingsenteret i Trøndelag.

Gå til Et lysende eksempel

Et lysende eksempel

Mange snakker om bærekraft. Levanger kommune gjør noe med det. I den nye avdelingen i Momarka barnehage kommer alt lyset fra 3D-printede lysarmatur laget av resirkulerte CD-er og DVD-er. 

Gå til Vi har lyssatt Nidarosdomen

Vi har lyssatt Nidarosdomen

To år har det tatt. Nå er hver krik og krok - fra kjelleren til tårnet - lyssatt. Bli med inn i Nidarosdomen og se på jobben som er gjort!

Gå til Et landbruk drevet av fornybar energi

Et landbruk drevet av fornybar energi

Landbruket blir stadig mer automatisert og mer energikrevende. Melkerobotene har forlengst fått fotfeste på norske gårder. Det er bare et tidsspørsmål før de elektriske traktorene blir introdusert, og elektriske landbruksroboter som kan pløye, gjødsle, så, luke og høste er under utvikling.

Gå til Små grep gir store besparelser

Små grep gir store besparelser

Norsk Limtre i Mosvik tar bærekraft på alvor. Nå tar de grep som skal hjelpe dem å bruke mindre strøm. Slikt blir det penger i banken av.

Gå til Fra frø til rød

Fra frø til rød

Ikke for lyst og ikke for mørkt. Ikke for vått, men heller ikke for tørt. Skal du dyrke frem perfekte tomater, kreves det et touch med tålmodighet, en dråpe dedikasjon - og en elektrisk tannbørste.

Gå til Satser på solenergi

Satser på solenergi

Så langt har NTE levert 60 solcelleanlegg til både privatkunder og næringskunder. Det foreløpig største anlegget ligger på taket av Børstad Transport sine lokaler på Sutterøy på Stjørdal.

Gå til Investerer for fremtiden

Investerer for fremtiden

Børstad Transport på Stjørdal har lange tradisjoner for å jobbe med miljø og innovasjon. Det 850 kvadratmeter store solcelleanlegget de har lagt på to av bygningene sine, vil dekke 30 % av det årlige energibehovet til selskapet.

Gå til Vil bygge ny kraftstasjon i Namsen for 1 milliard kroner

Vil bygge ny kraftstasjon i Namsen for 1 milliard kroner

Styret i NTE har besluttet å bygge ny kraftstasjon for 1 milliard kroner i Nedre Fiskumfoss i Namsenvassdraget. Den nye kraftstasjonen vil årlig produsere fornybar energi til 50 000 trøndere og være spesielt tilpasset behovene i et nasjonalt laksevassdrag. Det nye anlegget står ferdig i 2023.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.